NÄR MAGEN FÅR STYRA

18.10.2018

Under tio månader har vi nu testat 52 arbetsplatser. Det har varit en fantastisk tid, en tid fylld med nya insikter om hur verkligheten ser ut på dagens kontor. Hur de fungerar och varför inte vissa miljöer fungerar alls. 

Men. 
I måndags kände vi för första gången att vi saknade något. Den fysiska platsen.
Platsen där kreativiteten får komma till utryck i mer fysisk form. Platsen där alla pågående projekt kan synliggöras mer fysiskt. Plötsligt blev längtan och behovet av en plats mycket stort.

I tisdags fick vi tips om att hyra in oss på Östermalm i en fantastisk lokal. 
Men. 
Våra magar kände inte att det stämde med vår vision och bild om oss själva.
Två dagar senare, närmare bestämt kl. 09.00 idag, fick vi ett nytt tips.
Vi tittar på några få bilder på nätet. Det här är just en sådan lokal som vi skulle kunna förvandla till vår dröm chattar vi med varandra om.
Så några minuter senare hör vi av oss till uthyraren. 

Men.
Dessvärre meddelar han att om 2 timmar ska han signa med ett annat företag.
- Synd ni inte ringde igår...

Men då händer det.
Något under samtal får honom att besluta sig för att skjuta upp signingen. Han som vd för Thule Fastigheter kände att Studio Laaw skulle passa bättre in i företagets vision om vem man ser som hyresgäst.
Men det är bråttom.
Mycket bråttom.

Tre timmar senare kliver vi in i lokalen. Vi släpper alla andra åtaganden. Den här möjligheten kan man bara inte låta passera förbi. Vi hinner nog bara ta varsitt steg in i entrén när vi tittar på varandra. Och då vet vi.  
"This is it"!
Tio minuter senare är allt signat och klart. Vi står med nycklarna i handen. Och det blir kramkalas.

Så.
Nu är vi inte bara kära i Thule Fastigheters vd för att han lyssnade till sin mage och sköt på sin sign för vår skull. Utan vi är också kära i den "studiotique" vi ska skapa och flytta in i redan 1 november. Helt enkelt, man ska inte underskatta magkänslan!