MED IRIS I FOKUS HOS SANTEN

19.12.2019

SantenPharma flyttade hösten 2019 från Solna Centrum till Arenastaden i Solna. När de tittade på lokalen som finns inom Fabeges bestånd blev de förälskade men insåg samtidigt att denna lokal skulle kräva en stor omställning. De skulle behöva gå från eget rum till en öppen miljö där även köksdelen är utan väggar. Efter att ha suttit många många år i sin tidigare lokal var de tvungna att minimera all sin förvaring och gemensamt tänka ut vad de kunde avvara och vad som verkligen behövde flyttas med.

Inredningsmässigt tog de med sig sina arbetsstolar som bara kläddes om i en ny kulör för att passa in i konceptet. Övriga möbler fick avvecklas och säljas vidare. De fick helt enkelt inte plats. Ibland kan det vara svårt att ställa om till en ny miljö med nya förutsättningar. Inte minst med gamla invanda mönster sedan flera år tillbaka. I detta fall till en avsevärt mindre lokal mer öppen yta och mer krav på att dela funktioner. Men samtidigt måste vi se till vad de har att vinna på resan. De får en för dem specifikt anpassad lokal med teknik, färger och uttryck som bidrar till både bra arbetsmiljö och identitet kopplat till varumärket. Och en fantastisk utsikt över Råstasjön. Och vi vet hur mycket naturens inslag påverkar oss till det positiva.

Och samtidigt närhet till puls, shopping och restauranger i angränsande gallerian Westfield. Fastighetsägaren Fabege erbjuder även en möjlig "utökning" av lokalens funktioner genom tillgång till mötesrum och andra funktioner i entréplan. Där finns även en lounge för husets alla hyresgäster och café med conciergeservice.